BaC59FlC4B1ksC4B1z-2

Keops Piramidi yada bir diğer ismiyle Büyük Giza Pramidi’nin oldukça gizemli bir yapısı var. Bu yazımızda piramidin yapılış nedenini, içeriği yada tarihini ele almıyoruz. Tam aksine, yukarı bakıyoruz, piramidin en üst kısmından yukarı, gökyüzüne bakıyoruz.

Peki neden gökyüzüne bakma ihtiyacı hissettik ve neden Keops Piramidini seçtik? Bu sorunun cevabı ışık hızında gizli. Işık hızı her ne kadar anlamsız gibi görünse de yakın bir zamana kadar bu bağlantı bilinmiyordu.

Keops Piramidi

Işık hızı bilimsel olarak 299.792.458 m/s kabul edilmiştir. Bunu google aramasıyla bile bulabilirsiniz. Işık hızını gösteren bu sayıyı, haritalarda koordinat olarak kabul ettiğinizde ve arattığınızda karşınıza neresi çıkıyor? Evet doğru tahmin ettiniz. Büyük Giza Piramidi!

29.9792458 , keops piramidininin kuzey koordinatını vermektedir. Bu ilginç “tesadüf” bilim dünyasında şok etkisi yarattı. Böyle karmaşık bir sayının ışık hızı olarak kabul edildiği bir süreçte, yine bu sayının Giza Piramidinin koordinatını veriyor olması oldukça şaşırtıcı. İşin garip yanı, daha şaşırtıcı olan bir bilgi daha var.

Eski Mısır’da bu piramide verilen isim; Ikhet olarak belirlenmiş. Ikhet ise Yüce Işık demek! Yani, ışık hızını koordinat olarak aldığınızda, yüce ışık adı verilen bir piramidin koordinatına ulaşıyorsunuz. Oldukça şaşırtıcı ve gizemli olan bu durum, bilim insanlarının ve bilim seven insanların tartışma konusu olmaya devam ediyor.
Giza piramidinin Yüce Işık olarak adlandırılması ile ilgili de bir şeyler söylemek gerekli. Eski Mısır kaynaklarında, bu piramidin bir cam gibi parladığı, ışık saçtığı söylenmekte. Dış yapısı cilalı taşlardan yapılmış olduğu için günümüzde bile güneş ışığını ciddi oranda yansıtmakta. Uzun yıllar önce (14.Yüzyılda) yaşanan bir deprem esnasında, cilalı taşların çok büyük bir kısmı sökülüp düşmüş. Kaynaklara göre, eskiden çok daha fazla parlayabiliyor hatta ışığını aya kadar yansıtabiliyormuş.
Ne kadar doğru bilinmez ancak bu piramidin özel olduğu, oldukça parlak olduğu, mezarlık amacından ziyade başka bir amacının olabileceği ve halihazırda dünya harikalarından biri sıfatını taşıdığını biliyoruz. Buna ek olarak ışık hızını koordinat olarak kabul ettiğimizde, bize bu noktanın verildiğini de görebiliyoruz.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Keops piramidi mucizeleri

Bu bilgiler Keaops Piramidi için oldukça gizemli ve önemli olsa da sizlere birkaç bilgi daha vermemizde bir sakınca yok. Bu bilgiler de oldukça şaşırtıcı olacaktır.

Giza Piramidi, büyük bir güneş saati görevi görür. Ekim ve Mart aylarında ortaya çıkan gölgesi, mevsimleri ve yılın uzunluğunu gösterir. Piramitte yer alan taş levhaların uzunluğu, bir günün gölge uzunluğuna eşittir. Bu gölgeleri gözlemleyerek bir günün 0,24 bölümünde yılın uzunluğu yanlışsız olarak hesaplanabiliyor.
Giza Piramidi aynı zamanda altın oran’a uymaktadır. Buna ek olarak, taban çevresinin toplamının, yükseliğinin iki katına bölünmesi ile pi sayısı bulunur.
Giza Piramidi’nin yükseliğini bir milyar ile çarptığınızda, güneş ile dünya arasındaki mesafe bulunur. Bu mesafe 149.504.000 km’dir.
Oldukça gizemli, şaşırtıcı, etkileyici olan bu piramidin, insanlığa anlatacak çok şeyi olmalı. Aklımızın ucundan geçmeyen bazı bağlantılar bizlere ilginç rastlantısal sonuçları göstermtek ve bu sonuçlara göre anlam arayışımız sürmekte. Umarız bir gün Keops Piramidinin sırrı çözülür ve bu karanlık gizem, aydınlığa ulaşabilir.