Youtube’da zaman çubuğuna bölüm ekleme

Youtube timeline bölme, zaman çubuğunu bölümlere ayırma.

Youtube platformu yeni bir güncelleme ile karşımızda. Bundan böyle, “ilerleme çubuğu”, “zaman çubuğu”, “time-line” şeklinde adlandırılan ve bizim zaman çubuğu olarak adlandırdığımız kısma bölümler ekleyebilirsiniz. Eklemiş olduğunuz bölümler sayesinde çok daha detaylı bilgi paylaşımı yapabilir, videonuzu izleyecek olan seyircilerinize daha iyi imkanlar sunabilirsiniz.

Youtube’da Zaman Çubuğuna Bölümler Nasıl Eklenir?

Youtube video’nuza bölüm eklemeden önce yapmanız geren bir şey var. Tahmin edeceğiniz gibi, bölüm eklemeden önce videonuzu bölümlere ayırmış olmalısınız. Burada söylemek istediğimiz şu, öncelikle konu olarak, hikaye olarak yada içerik olarak bölümleriniz olmalı. Örneğin bir arabayı tanıtıyorsunuz diyelim. Önce dışarıdan tanıtırsınız sonra içeriden tanıtırsınız ve hatta en son olarak kaputu açar ve motor kısmını tanıtırsınız. Bu videoyu 3 bölüm olarak ele alırsak eğer zaman çubuğunu da bu 3 bölüme göre belirleriz. Tabi ki videonuzda fikir olarak bölüm olmayabilir ve siz yinede zaman çubuğunu bölebilirsiniz ama bu pek sağlıklı bir kullanım olmaz.

Gelelim nasıl yapacağımıza. Öncelikle videoda hangi zamanları böleceğimizi bulmalıyız. Örneğin 10 dakikalık bir video çektik ve yukarıdaki gibi araba ile ilgiliydi. Video 00:00 ‘dan başlar. 02:35 ‘e kadar dış çekim, 02:35 ‘den 08:49 ‘a kadar iç çekim ve son olarak 08:49 ‘dan 10:00 ‘a kadar motor bölümü olsun.

Video açıklama kısmına geliyoruz. Açıklama kısmına şunları yazıyoruz.

00:00 – Araba Dış Çekim
02:35 – Araba İç Çekim
08:49 – Araba Kaput Altı İnceleme

Video çubuğunun 3 ‘e bölündüğünü göreceksiniz. Ayrıca yazdığınız başlıklar da görünecek. Önemli notlar: Video bölümleri oluşturabilmeniz için listenizdeki ilk zaman damgasının 00:00 ile başlaması gerekir. Videonuzda artan düzende listelenmiş en az üç zaman damgası olmalıdır. Video bölümleri en az 10 saniye uzunluğunda olmalıdır.

Son olarak bir örnek video paylaşalım. Aşağıda yer alan videonun zaman çubuğuna ve açıklama kısmına dikkat edin.
https://www.youtube.com/watch?v=t67_zAg5vvI