Camtasia Green Screen Effect Nasıl Uygulanır

Green Screen Effect Camtasia

Bu yazımızda camtasia adlı video düzenleme programını kullananlar için, yeşil ekran efekti’nin yada green screen effect’in nasıl kullanılacağını anlatmaya çalışacağız. Öncelikle son sürüme yada 2018 sonrasına göre anlatmaya çalışacağız ancak daha önceki versiyonlar için de geçerli olabilir.

İlk olarak programı açıyoruz. Öncelikle bir deneme videosu yapın, nasıl uygulandığını görün ve ileride yapacağınız videolar için küçük bir öğretici antrenman olsun.

Üstteki resimde camtasia panelini görüyoruz. Altta yani 1 numaralı yerde zaman çizelgesi görünüyor. Buraya 1 normal görüntü ve ayrıca bir yeşil ekran arka planlı görüntü atıyoruz. Aşağı kısımda normal videomuz yer alırken yeşil ekran efekti olan video onun üzerinde yer alıyor, bu kısma dikkat edin.

Sonrasında 2 numaralı yere gelip tıklıyoruz. Visual Effects yazan bu menüye tıkladığımızda karşımıza 8 tane efekt geliyor. Bunların arasından 3 numaralı olan yani Remove a color olanı seçiyoruz. Farkındaysanız renk önemli değil, yeşil ekran efektinin adı her ne kadar yeşil ile bütünleşse de aslında her renk için geçerlidir. Genelde yeşil kullanılır. Bu videomuzda yeşil arka plan olduğu için yeşil rengini kaldırmamız gerekiyor. Bunun için Remove a color yazan efekte tıklıyoruz ama basılı tutuyoruz. Sürükleyip yeşil ekran efektinin üzerine bırakıyoruz. Böylece efekt yerleştirilmiş oldu.

Camtasia Yeşil Ekran Efekti İnce Ayar

Efekti verdikten sonra yukarıdaki resim gibi bir görüntü karşımıza çıkıyor. 1 Numara efekti ayar kısmı, 2 numara efektin ayarsız olarak etkisi, 3 numara ise renk tonu seçiminin olduğu kısım. Buradan sonra hassas ayar yapmamız lazım. Öncelikle yeşil renginin tek tonu yoktur ve efekt otomatik olarak yeşil rengi uygular ama bu yanlış bir uygulamadır. Bu yüzden ilk olarak 3 numaralı kısma gelin. Buradaki rengi beyaz (yeşil dışında herhangi bir renk) yapın. Bunu yaptığınızda yeşil arka plan yeniden gelecek. Sonra renk panelini yeniden açın ve altta kırmızı kare ile gösterilen şekle tıklayın.

Bu ikona tıkladıktan sonra videonuzda yer alan yeşil ekran efektinde silmek istediğiniz rengi seçip tıklayın. Yukarıdaki örnekte bu renk yeşildir ama tonu farklı olabilir. Bu hamlenizle beraber renk seçimi tamamlandı. Artık geri kalan hassas ayarları yapma zamanı. İki üstteki resimde görülen ayar paneline gelin ve yatay çubukların üzerindeki noktayı sağa veya sola hareket ettirin. En iyi görüntüyü ayarlamaya çalışın, buradaki ayarlar videoya ve sizin bakış açınıza göre değişebilir. Önemli olan, istenmeyen rengin silinmesi ve 2 videonun bir video gibi görünmesi.

Özetlemek gerekirse;
Öncelikle aklınızda bir fikir olmalı ve o fikre uygun içerikleri bulmalısınız. Bu içerikleri üst üste koymalı (eklenecek olan üstte olacak) ve fazlalığı silmelisiniz. Yeşil ekran efekti yada green screen effect olan videolar, halihazırda tek renk arka plan ile internette paylaşılmakta. Bunları alıp, rengini silip videolarınıza ekleyebilir, daha kaliteli ve ilgi çekici videolar yapabilirsiniz. Soru görüş ve önerileriniz için aşağıda yer alan yorum kısmını kullanabilirsiniz.

Ücretsiz Green Screen Effect’leri