User Script Nedir? Kullanıcı Scriptleri Nasıl Yüklenir?

User script yada başka bir deyişle kullanıcı scriptleri, sizlerin daha iyi tarayıcı performansı almanızı amaçlayan, destekleyici bir yazılım eklentisidir. Bu eklentiler sayesinde, site içeriğine eklemeler yaparak çok daha verimli hale getirebilirsiniz.

Kullanıcı Scriptleri İle Ne Yapabiliriz?

Youtube sayfasında video izlediğimiz alana bir video indirme butonu ekleyebiliriz. Twitter’da yer alan tweetlerin daha iyi görünmesini sağlayabiliriz, herhangi bir sayfanın otomatik olarak belli aralıklarla yenilenmesini sağlayabiliriz, oyun oynadığınız bir site için yararlı özellikler ekleyebiliriz.
Kısaca anlatmak gerekirse, aklına gelen hemen hemen her şeyi bu tip bir kodlama ile yapmak mümkündür. Bu kodları yazmak için script yazılımını bilmeniz gerekiyor ancak hazır scriptler de mevcut. Eğer kodlama bilmiyorsanız, hazır olarak sunulan çok sayıda scripti deneyebilirsiniz.
Tabi dikkat etmeniz gereken bir husus var. Bilmediğiniz yerlerden yüklediğiniz scriptler zararlı olabilir. Bu sebepten ötürü lütfen emin olmadığınız yerleri kullanmayınız.

Kullanıcı Scriptleri Nasıl Yüklenir?

Scriptleri yüklemek için öncelikle adım adım ilerlememiz gerekiyor. Scriptleri çalıştıracak bir eklentiye ihtiyacımız var. Bu eklentiler sayesinde scriptleri çalıştırabileceğiz. Peki nedir bu eklentiler? Lütfen aşağıda yer alan eklentilerden tarayıcınıza uygun olanı yükleyiniz.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Userscript Siteleri

Şimdi sıra geldi ihtiyacımızı giderecek scriptleri bulmaya. Aşağıda yer alan siteler güvenliği öne çıkmış script siteleridir. Burada yer alan etiketlere tıklayarak yada arama kısmına istediğinizi yazarak birçok script’e ulaşabilirsiniz.
3) GitHub
Soru ve görüşleriniz için aşağıda yer alan yorum kısmından bize ulaşabilirsiniz.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});