Bedelli AskerlikBaşvuru İşlemleri
Çıkartılan bedelli askerlik yasası ile birlikte yüzbinlerce asker adayı başvurularını tamamladı yada tamamlayacak. Bu yazımızda başvuru işlemlerini ele alıyoruz ancak yazı içeriği ekşi sözlükte yer alan graphicarts kullanıcısına ait bir alıntıdan oluşmaktadır. Merak edilenlere yanıt olabilmesi adına buradan paylaşıyoruz.
• öncelikle e-devlet üzerinden “asal bedelli başvurusu” yapıyorsunuz. başvuru belgesinin 3 adet çıktısını alın.
(başkalarında oldu mu bilmiyorum ama çıktının birini banka aldı, diğer ikisini askerlik şubesi aldı.)
Bedelli Ücretleri Hangi Bankaya Yatırılır
• aldığınız asal bedelli başvuru belgesi ile birlikte bedelli ücretini ziraat, vakıfbank, halkbank veya ptt bank vasıtasıyla banka şubesine gidip hızlıca yatırabilirsiniz. bankadan 3 tane dekont alacaksınız. dekont üzerinde tc kimlik numarası ve telefon numaranız kesinlikle yazmalı.
parayı bir gün önceden yatırıp ertesi gün sabah askerlik şubesine gitmenizde fayda var. çünkü çok kalabalık oluyor. (halıcıoğlu için durum bu)
• askerlik şubesine geldiğinizde hemen sıra numarası alın.
sıranızın gelmesini bekleyin. bu süre çok uzun 🙁 sabah 9 buçukta gittiğim şubeden öğleden sonra 2 buçukta ayrıldım. sıra numaranızı ne kadar erken alırsanız o kadar erken çıkarsınız.
• sıranız geldiğinde asal bedelli başvurusu belgesi ve banka dekontunu askeri şubedeki yetkiliye veriyorsunuz. bir takım evraklar imzalatıyorlar ve nihayet bu
ve
bu belgeyi alıp askeri şubedeki işlemlerinizi neticelendirmiş oluyorsunuz.
Askere Alma İşlemleri
• asal yoklama başvurusunun ardından aile hekiminize gidiyorsunuz. aile hekimi bedelli askerlik için muayene yapıyor. ardından sisteme muayene yaptığına dair işlem yapıyor.
• aile hekiminden sonra yapmanız gereken başka bir şey kalmıyor. artık e-devlet sistemi üzerinden askere sevk belgenizin çıkmasını bekliyorsunuz. aile hekiminden sonra (özel durumlar haricinde) tekrar askerlik şubesine gitmenize gerek yok.
son olarak askerlik şubesinden aldığım e-devlet muayene işlemleri için hazırlanmış yol haritasını aşağıdaki belgeden
bakarak inceleyebilirsiniz.
ayrıca uyarayım; bu anlattığım kendi şahsıma ait normal olan süreçtir. eğitim veya sağlık durumunda farklılıklar olanlarda süreç değişik bir şekilde ilerleyebiliyor. bu durumda ne yazık ki malumat edinemedim.
şimdiden başvuracak olan ve başvuran tüm arkadaşlara 21 günlük askerlik maceralarının güzel geçmesini temenni ediyorum.
not : aile hekiminde muayene işlemlerinizi tamamladıktan sonra “yoklama kaçağı” olup erteleme hakkınız yok ise veya 4 yıllık fakülte mezunu olup “erken sevk” istiyorsanız askerlik şubesine müracaat ediniz. aksi taktirde askerlik şubesine gitmenize gerek yoktur