Camtasia İle Green Screen Efekti Nasıl Yapılır?

Green Screen Nedir?

Green Screen efekt yani türkçesi yeşil ekran efekti, yeşil perde efekti gibi anlamlara gelen bir efekt yöntemi. Burada amaç yeşil olan kısmı silerek yeni bir görüntü yerleştirmek ve böylece üst üste binen görüntülerden tek bir görüntü oluşturmak.

Neden Yeşil Renk Kullanılır?

Aslına bakarsanız bir çok sebebi var, insan tenine olan ton farkı, daha az kullanılması, diğer renklerle olan etkileşimi gibi nedenlerle yeşil ekran kullanılmakta. Yeşilin yanında mavi ekranın kullanıldığı zamanlar da mevcuttur. Özellikle orman gibi yeşilin bol olduğu bir sahne ile çalışılırken mavi ekran yada diğer renkler kullanılabilir. Burada önemli olan tek bir renk olması ve ön planda olan görüntüde  o rengin olmamasıdır.

Camtasia İle Yeşil Ekran Efekti Nasıl Yapılır?

Camtasia programını açın ve Visual Efekt kısmına gelin. Eski sürümlerde bu özellik yok bu sebeple son sürümleri tercih etmeniz gerekiyor. Visual Efekt kısmına geldiğinizde Remove a Color seçeneğine gelin.
İşte bu kısım sizin yeşil ekran efektinizi sağlayan kısım.  Bu efekti uygulamak için elinizde 2 adet video yada resim bulunmalı. Bunlardan biri video biri resim de olabilir ancak mutlaka yeşil ekran efektine uygun bir içerik olmalıdır.
Daha sonra bu iki videoyu üst üste zaman çizgisinde yerleştirin ve yeşil ekran uygulayacağınızı daha üstte yada önde tutun. Bu videoya Remove a color efektini eklediğinizde yeşil kısımların silinmesi için bir panel açılacak. Sağ tarafta yer alan bu kısımdan ufak tefek ayarlar yaparak doğru dengeyi bulmanız gerekiyor.
Daha detaylı ve kolay bir öğrenme metodu olarak sizler için bir video hazırladık. Videoyu izleyerek daha detaylı ve anlaşılır haline ulaşabilirsiniz. Soru ve görüşleriniz için yorum kısmını unutmayın. Herkese kolay gelsin.