Blogger İçin Son Yayınlar Eklentisi

Herkese merhaba, bu yazımızda sizlerle son yazılar eklentisini paylaşacağız. Sitenizin seo’suna artı katacak, kullanıcıları daha fazla sitede tutacak ve site içeriğini zenginleştirecek bir uygulama olduğunu söyleyebiliriz.

Son 5 yayını gösteren ve istenilmesi halinde sayısı ayarlanabilen, numaralı ve içerik özetli bir son yayınlar eklentisidir. Uygulaması çok kolay ve basit, en güzel yanı ise kişiselleştirilebilir olmasıdır. Hazırsanız yükleme işlemine geçebiliriz.

Öncelikle blog sayfanızın içerik takibine izin verip vermediğine bakınız. Ayarlar kısmından bu özelliğin aktif olduğundan emin olun aksi takdirde çalışmayabilir. Çoğu blogger’da bu özellik açıktır.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Blogger’a Son Yazılar Eklentisi Nasıl Eklenir

Şimdi geldi kodu sitenize eklemeye. Önce blogger yönetici paneline girerek yerleşim sekmesine tıklıyoruz, daha sonra gadget ekle diyerek html yükleme kısmına geliyoruz. Html paneline aşağıdaki kodu aynen yapıştırıyoruz ve kaydet diyerek kullanıma hazır hale getiriyoruz.

<div class=”recentpoststyle”>
<script type=”text/javascript”>
function showlatestposts(e){for(var t=0;t<posts_no;t++){var r,s=e.feed.entry[t],n=s.title.$t;if(t==e.feed.entry.length)break;for(var a=0;a<s.link.length;a++)if(“alternate”==s.link[a].rel){r=s.link[a].href;break}n=n.link(r);var i=”➯devamı”;i=i.link(r);var l=s.published.$t,o=l.substring(0,4),u=l.substring(5,7),c=l.substring(8,10),m=new Array;if(m[1]=”Ocak”,m[2]=”Şubat”,m[3]=”Mart”,m[4]=”Nisan”,m[5]=”Mayıs”,m[6]=”Haziran”,m[7]=”Temmuz”,m[8]=”Ağustos”,m[9]=”Eylül”,m[10]=”Ekim”,m[11]=”Kasım”,m[12]=”Aralık”,”content”in s)var d=s.content.$t;else if(“summary”in s)var d=s.summary.$t;else var d=””;var v=/<S[^>]*>/g;if(d=d.replace(v,””),document.write(‘<li class=”recent-post-title”>’),document.write(n),document.write(‘</li><div class=”recent-post-summ”>’),1==post_summary)if(d.length<summary_chars)document.write(d);else{d=d.substring(0,summary_chars);var f=d.lastIndexOf(” “);d=d.substring(0,f),document.write(d+” “+i)}document.write(“</div>”),1==posts_date&&document.write(‘<div class=”post-date”>’+m[parseInt(u,10)]+” “+c+” “+o+”</div>”)}}
</script>
<script type=”text/javascript”>
var posts_no = 5;var posts_date = true;var post_summary = true;var summary_chars = 80;</script>
<script src=”/feeds/posts/default?orderby=published&amp;alt=json-in-script&amp;callback=showlatestposts”>
</script>
<style type=”text/css”>
.recentpoststyle {counter-reset: countposts;list-style-type: none;}
.recentpoststyle a {text-decoration: none;color: #49A8D1;}
.recentpoststyle a:hover {color: #000;}
.recentpoststyle li:before {content: counter(countposts,decimal);counter-increment: countposts;float: left;z-index: 1;position:relative;font-size: 15px;font-weight: bold;color:#fff;background:#69B7E2; margin:0px 5px 0px -6px;line-height:30px;width:30px;height:30px;text-align:center;-webkit-border-radius:50%;-moz-border-radius:50%;border-radius:50%;}li.recent-post-title{margin-bottom: 5px;padding: 0;}
.recent-post-title a {color: #111;text-decoration: none;font: bold 15px Arial;}
.post-date {font-size: 11px;color: #999;margin:5px 0px 15px 32px;}
.recent-post-summ {border-left:1px solid #69B7E2; color: #777; padding: 0px 5px 0px 20px; margin-left: 10px; font: 13px Arial;}
</style></div>

İşlem bu kadar, eklentimiz hazır duruma geldi ancak sitenizin şablonuna uygun olmasını istiyorsanız, içinde yer alan kodlarla oynayabilirsiniz.

var posts_no = 5 yazan kısmından kaç tane yazı olması gerektiğine karar verebilirsiniz.

Renkleri ve boyutları ayarlayabilir ve daha güzel bir görünüm sağlayabilirsiniz. Herkese kolaylıklar dilerim.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

2 thoughts on “Blogger İçin Son Yayınlar Eklentisi

Comments are closed.