Youtube İçin Kanal Resmi Oluşturma ve Düzenleme Nasıl Yapılır?

 

 

Youtube İçin Kanal Resmi Oluşturma ve Düzenleme Nasıl Yapılır?

 
 
 
 
Youtube platformunda sadece izleyici değil, aynı zamanda yayıncı olan kullanıcılar için olmazsa olmaz bir durum var. Kanal hesabını açtıktan sonra kanalınızı düzenlemeye başlıyorsunuz. Kanalınızı özelleştir kısmına gelip, ihtiyacınıza göre şekil veriyor ve böylece diğer kanallarla aranızda bir fark yaratıyorsunuz.
 
Bugün burada sizler için kanal resminizi nasıl düzenleyeceğinizi ele alacağız. Kanal resminizin formatı (boyutu) ne olmalı, nelere dikkat edilmeli ve nasıl yüklenmeli gibi sorulara cevap vereceğiz.

 

Youtube Kanalına Banner Ekleme

Öncelikle kanalınızın sayfasını açın. Üst kısımda bir banner yer alacak, işleminiz tamamlandığında aşağıdaki resim gibi olacak.
 
 
 
Banner kısmına geldiğinizde kırmızı ok ile gösterilen fotoğraf ikonuna tıklayın. Karşınıza fotoğraf yükleme paneli çıkacak. Daha önceden hazırladığınız bir resmi seçerek yükleme işlemini tamamlayın. Resminiz yüklendikten sonra 10-15 dakika kadar düşük kalitede görünecektir ama korkmayın, bu süre tamamlandıktan sonra gerçek kalitesine kavuşacaktır.
 

Youtube Kanalına Eklenecek Resim Hangi Boyutlarda Olmalı?

Kanal resmi; masaüstü bilgisayarlar, mobil cihazlar ve TV ekranlarında farklı şekilde gösterilir. Tüm cihazlarda en iyi sonuçları elde etmek için 2560 x 1440 piksellik tek bir resim yüklemenizi öneririz.

Minimum yükleme boyutu: 2048 x 1152 piksel.
Metin ve logolar için minimum güvenli alan: 1546 x 423 piksel.

Daha büyük resimler, bazı görünümlerde veya cihazlarda kırpılabilir.
Maksimum genişlik: 2560 x 423 piksel. Bu genişlikte, “güvenli alan” ekran boyutundan bağımsız olarak kullanıcılara daima gösterilir. Kanal resminin her bir yanındaki alanlar, tarayıcı boyutuna göre gösterilir veya kırpılır.
Dosya boyutu: 6 MB veya daha küçük olmalıdır.
 
 
Bu bağlantıdaki resmi indirdiğinizde karşınıza aşağıdaki gibi bir resim çıkacak.
 
 
 
Text and Logo Safe Area denilen kısım her bilgisayarda, tablette, telefonda, tv’de görülecek olan kısım. Buraya yerleştirdiğiniz resim her platformda görülür.
 
Desktop Max yazan kısım ise geniş ekranlı bilgisayarda görülebilen kısım. Yani tv’den açanlar ve geniş ekrana sahip bilgisayarı olanlar tarafından görülen kısım. En solda yer alan bu kareyi belli sayıda kullanıcı görebilir.

 

Tablet yazan küçük kutucuğun olduğu kısım, tabletten girenlerin görebileceği maksimum alanı belirtir. Tv’den giren ve geniş ekrana sahip bilgisayardan girenler de bu alanı görecektir.

 
Desktop minimum and mobile yazan kısım için yazacaklarımızı text and logo safe area denilen kısımda belirttik. En güvenli alan burası, herkes tarafından görülür ve her platformda yer alır. Logonuzun, kanal isminin ve eklemek istediğiniz önemli bilgilerin yer alması gereken alan burasıdır.
 
En sol üst kısımda yazan TV ise, resmin tamamını görür. Yatay bannerin dışında kalan, açık renkli gri alanın tamamı, TV’den açıldığında görülür. Bu kısım genelde boş kalır ama TV’den kanalınıza girenler için hoş süprizler ekleyebilirsiniz.
 
Sonuç olarak;
 
Öncelikle yukarıdaki bağlantıdan örnek şablonu indirin, resminizi bu şablona göre tasarlayın, daha sonra kanalınızın sayfasına girip resminizi yükleyin. 10-15 dakika kadar düşük kalitede görünecek olsa da daha sonra düzelecektir. Kanalınızın markalaşması için olmazsa olmaz olan bu yöntem hakkında soru ve görüşlerinizi, aşağıda yer alan yorum yapma kısmından bize iletebilirsiniz.

 

 
 

2 thoughts on “Youtube İçin Kanal Resmi Oluşturma ve Düzenleme Nasıl Yapılır?

Comments are closed.