Mouse Işığı Yanıyor Ama İmleç Hareket Etmiyor (çözümü)

Mouse çalışmıyor, fare çalışmıyor, fare imleci hareket etmiyor

Bugün yaşadığım bir problem neticesinde mouse ile ilgili bir sorun yaşadım. Mouse’un altında yer alan ışık yanmasına rağmen herhangi bir tıklama, tekerleklerin çalışması yada imlecin hareket etmesi mümkün olmadı.

Bu sorun üzerine internette bazı araştırmalar yaptım ve uzun uğraşlar sonucunda sorunu çözebildim. Sorunu çözmemle beraber, benzer sıkıntıları yaşayanlar olursa onlara çözüm üretebilmek için buraya yazmak istedim.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Çözüm gayet basit, yapmanız gereken bilgisayarın tüm ayarlar kısmına girip cihazlar kısmından fare kısmına gelmek ve ek fare seçeneklerini açmak. Bu kısma tıkladığınızda karşınıza Fare Özellikleri adı verilen panel gelecek.

Bu panele geldiğinizde donanım kısmına gelerek listeden farenizi seçeceksiniz. Seçip tıkladığınızda genel sekmesi altında ayarları değiştir butonuna tıklamanız gerekiyor. Bu tıklamanın ardından üst sekmeden sürücü kısmına gelin.

Sürücü kısmına geldiğinizde sürücü güncelleştir yada sürücüye geri dön seçeneklerinden birini seçmeniz lazım. Eğer sürücünüz güncel değilse güncelleştirerek mouse probleminizi çözebilirsiniz. Sürücünüz güncelse eğer, bu seferde eski sürüme dönmenizi öneririm. Güncelleştirmeden kaynaklı sorun olmuş olabilir.

Bu sorunun çözümü bu kadar basit, bu sorunların yanında mouse’un arızalanması, kablosunun iç tellerinin kopması yada pc bağlantı noktasında bir arızanın olması muhtemeldir.

Umarım bu yazı size yardımcı olabilir. Soru ve görüşlerinizi aşağıdan bize iletebilirsiniz.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1 thought on “Mouse Işığı Yanıyor Ama İmleç Hareket Etmiyor (çözümü)

Comments are closed.