Erepublik – Web Tabanlı Online Strateji Oyunu

eRepublik

Devir oyun devri ama yüksek fps isteyen, sağlam bilgisayarlarla oynanabilen oyunların devri. Tabi bu oyunlar az çok herkesin ilgi alanında ancak daha hafif bir oyun ararsanız bu makalemizde size ışık tutabiliriz.

Web tabanlı online strateji oyunu olan erepublik türkçe olarak ecumhuriyet olarak adlandırılabilir. Sanal bir dünyada (gerçek ülkeler ile) bir vatandaş olarak oyunda yer alıyorsunuz. Bu oyunun içeriğine girmeden kısaca bazı noktalara değinmek gerek.

Öncelikle erepublik oyununun internet üzerinden oynandığını ve tamamen ücretsiz olarak oynanabildiğini belirtelim. Ayrıca bilgisayarınıza veya herhangi bir konsola yükleme yapmanıza gerek yok çünkü adı üstünde “web tabanlı” bir oyun.

İnternet sitesi üzerinden oynanabilen ve bir nevi sosyal medya platformu görevi gören oyunumuzu herhangi bir tarayıcıdan (browserdan) oynayabilmektesiniz. Oyun ile ilgili linkler aşağıda mevcut, lütfen detaylar için videomuzu izleyiniz.

Gelelim oyunun içeriğine, oyunda bir vatandaşsınız ve bağlı olduğunuz ülkenin çıkarlarına hizmet etmektesiniz.Türkiye’yi seçtiğinizde Türk vatandaşı olarak kendinizi bu yeni dünyada bulabilirsiniz. Daha sonra öğrenme ve alışması aşamasına geleceksiniz. En zor aşama burası. Oyunu öğrendikçe ve arkadaş edindikçe, buranın aslında bir oyundan ziyade sosyal medya paylaşımlarının olduğu, muhabbet ortamının ve arkadaşlığın olduğu bir mecra olduğunu anlayacaksınız.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Oyunu anlamak ve kendinizi göstermek isterseniz, mutlaka kendinize arkadaşlar bulun. Tanımanıza gerek yok, herkese istek yollayıp çevrenizi geliştirin. Oyunun jargonunda böyle bir durum olduğundan kimse sizi yadırgamaz ve kızmaz.

Arkadaş eklemek için yazılmış gazete yazılarını veya makaleleri kullanabilirsiniz. Orada çok sayıda kullanıcının yorumlarını görerek kendinizi tanıtabilir ve çevrenizi geliştirebilirsiniz.

Oyunun omurgasını oluşturan bazı modüller bulunmakta. Bu modüller askeri modül, politik modül, medya modülü ve ekonomi modülü. Bu 4 ana modül üzerinde kurulu oyunda en öne çıkanlarsa askeri ve ekonomik modül kısmı.

Askeri modülde savaşlara katılabilir ve ülkenizi koruyabilirsiniz. Ay yıldızlı bayrağı dalgalandırırken bir yandan da çeşitli madalyalar kazanarak gelir elde edebilirsiniz. Ekonomi modülü ile üretim yapabilir, alım satım yaparak ticaretten pay alabilirsiniz. Politik modülle millet vekili, bakan, başkan gibi makamlara gelebilir, ülke için siyasi alanda adımlar atabilirsiniz. Medya modülü ise size gazete çıkarma ve medya üzerinden sanal dünyaya seslenme imkanı verecektir.

Zaman zaman gelen turnuvalar ile kendinizi deneyebilir, arkadaşlarla muhabbet edebilir, bazen de ne yapıyorum burada diyerek hayıflanabilirsiniz. Erepublik küçük bir oyun ancak yüreği büyük insanlarla dolu. Her kesimden ve her yaştan insanın oynadığı ve asıl amacın dostluk olduğu bu oyunda sen de yer almak istersen aşağıdaki adresten kayıt olabilirsin. En azından denemek senin elinde!

Oyuna kaydolmak için alttaki banner’e tıklayınız